Неймар остана зад Стоичков

Неймар остана зад Христо Стоичков във вечната класация на "Барселона". Бразилецът влезе в клуб 100 гола на "Камп Ноу" след попадението си при 4:1 над "Гранада". Само че Неймар се нуждаеше от 178 мача за марковото постижение. А Стоичков успя за 155. Дори идолът Лионел Меси бе по-бавен до клуб 100 - трябваха му 189 срещи. Най-бързият във вечната ранглиста е унгарската легенда Ласло Кубала, който успя за 103 мача.

Неймар има 64 гола в Примера дивисион, 21 в Шампионската лига, 14 за Кралската купа и един за суперкупата на страната. Именно с него започна и серията - през 2013 г. срещу "Атлетико". Най-често Неймар е вкарвал срещу "Атлетик" и "Виляреал" - по 9 пъти. Безспорно силният крак на бразилеца е десният, с който се е разписвал 70 пъти. Още 24 са с левия и само шест - с глава. Когато срещу "Гранада" вкара за стотен път, Неймар вдигна ръце към небето. Подобно на почти всички бразилци той е изключително вярващ.

"Посвещавам гола на съотборниците ми, а най-важното е, че спечелихме", каза Неймар.

"Той е истински звяр, но не съм доволен от него - пошегува се треньорът Луис Енрике. - Ще го похваля, когато вкара още 900 гола за "Барселона". Клубът трябва да го задържи още много години."

През последния месец обаче вървят информации, че "Манчестър Юнайтед" е готов да атакува с оферта на стойност 200 млн. евро. А Неймар сложи масло в огъня, казвайки, че Висшата лига е много атрактивна и един ден може би ще иде там.

"Барса" продължи да притиска "Реал" в битката за титлата. Луис Суарес вкара виртуозно с прехвърлящ удар. След него се разписаха Франсиско Алкасер, Иван Ракитич и Неймар. Заради наказание Меси не игра.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"