Неймар хвърли дълбока сянка над Меси и Роналдо

Въпросът Меси или Роналдо все по-често може да не е актуален, защото на сцената е трети магьосник - Неймар. В мач за историята нападателят на "Барселона" вкара 50-и гол за Бразилия при изключително сладка победа - 3:0 над вечния враг Аржентина. При това на кошмарния стадион "Минейрао" в Белу Оризонте, където "селесао" бе посечен с 1:7 от Германия в полуфинала на Мондиал 2014. А тогава на терена за ужас на цялата нация не бе.. Неймар.

Днес той е само на 24 години, а над него са единствено Пеле, Роналдо и Ромарио. Краля има 77 гола за Бразилия, Роналдо е с 62, а постижението от 55 попадения на Ромарио явно съвсем скоро ще падне.

След два поредни на Копа Америка като че ли отбор №1 в света се пробужда. Неймар поведе Бразилия към първо олимпийско злато в Рио. Сега марширува към Мондиал 2018. А ако квалификациите свършваха днес, то Меси и цяла Аржентина щяха да гледат по телевизията. От последните четири двубоя "гаучосите" спечелиха само 2 точки. Ситуацията с Меси в състава изглежда още по-кошмарна от финала на Копа Америка, когато Лео пропусна фатално дузпа срещу Чили и се отказа за няколко седмици от националния отбор. Още по-страшното е, че в сряда идва мач с Колумбия, който аржентинците просто не могат да си позволят да не спечелят. Някой ще попита има ли отбор, на който Меси да не вкарва голове? Има и той се казва Бразилия. От четири дербита на Южна Америка петкратният кавалер на "Златната топка" няма нито попадение, нито дори асистенция.

Бразилците пък ликуват с още един фамозен играч, от когото стартира победата. Фелипе Коутиньо от "Ливърпул" заби поредния си уникален гол, а в 14 мача от началото на сезона има 8 попадения и 7 асистенции.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"