Неудобни думи: Хаосът ще продължи

Ако наистина разбира от пари, нека Горица Грънчарова-Кожарева бъде така добра да не прави излишни харчове на държавата ни

Много премиери, много нещо се навъдиха през последните три години у нас. Петима нашенци, от които един пристигнал чак от далечна Канада, вписаха премиерския пост в биографиите си. От всички тях само Димитър Главчев бе истински премиер. Но пък точно той сега сам се отказа от възможността да продължи да ръководи служебно правителство. Казва, че го прави, за да запази доброто си име. Има право. Но от държавническа гледна точка е грешка, която дава възможност на политическото задкулисие да състави правителство, което ще управлява страната до месец ноември. Целта е това ново служебно правителство така да управлява, че партиите ПП, ДБ, БСП и ДПС-Доган, да са доволни от изборните си резултати. И както проличава от изявления на техните лидери те отсега вече са доволни. Няма съмнение, че са доволни и олигарсите, които ги подкрепят.

Ще си имаме лятна министър-председателка. Името й е Горица Грънчарова-Кожарева. По образование тя е счетоводител. Както много други българи и тя е завършила Стапанската академия в Свищов. Но за разлика от тях тя ще бъде шестия поред български премиер за последните три години. Важно ще бъде словото й за Деня на независимостта. То ще ни подскаже много за нейната национално отговорна ориентация. А още преди това ще трябва да изпълни министерското решение, с което за временно управляващ посолството ни в Киев бе утвърден бившият министър на отбраната Николай Ненчев. Това ще бъдат два демократични теста за г-жа Грънчарова-Кожарева. И, ако наистина разбира от пари, както официално се твърди, то нека бъде така добра да не прави излишни харчове на държавата ни. Нека скромността да я отличи от тези, които я качиха в асансьора на изпълнителната власт. А по това с какви министри ще се обгради ще съдим и за наличието на евентуални задкулисни зависимости. 

Имам предчувствието, че поредните предсрочни парламентарни избори на 20 октомври няма да бъдат честно проведени. Задкулисието ще се погрижи така да стане. А и мадуровките си знаят настройката. Целта е да се възпрепятства възможността коалицията ГЕРБ-СДС да управлява страната. С други думи, планирано е хаосът да продължи.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Александър Йорданов

Този уебсайт използва "бисквитки"