Николоски: Недопустимо е чужда държава да иска оставката на наш вицепремиер и министър

Оставка може да ми поиска премиерът на Северна Македония

Оставка може да ми поиска премиерът на Северна Македония или тези, които са ме избрали – т.е. народа. Недопустимо е чужда държава да иска оставката на наш вицепремиер и министър. Това го няма никъде. Това каза пред телевизия „Сител” вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията на югозападната ни съседка Александър Николоски.

„Да видим кой ми иска оставка? Олигарх номер едно в България, чиято партия се разпада. Бивш премиер, обвинен в корупция. Председател на политическа партия с ясни проруски позиции, която не признава Северна Македония”, заяви Николоски.

"От тази гледна точка не е изненадваща онази информация, която излезе преди няколко години, когато стана известно т.нар. френско предложение - че прокурорите в Македония трябва да ги избират. За да ни е ясно намерението, първо искат да се намесят във вътрешните работи и второ, какво е доверието в човека, който ме моли за това?“, коментира още Николоски.

"Този екип от двайсетина политици и историци успя да разруши добрите отношения между двата народа, македонският и българският народ са близки народи и имат добри отношения. Двайсет политици и историци успяват да разрушат тези отношен”, добави Николоски.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"