Нинова: Ако мандатът стигне до нас, ще предложим служебното правителство за редовно

Националният съвет на БСП е решил да се продължат разговорите с „Има такъв народ”. На следващ етап ще има окончателно решение дали столетницата ще подкрепи кабинета на ИТН. Това съобщи на брифинг лидерът на партията Корнелия Нинова. 

Нинова обясни, че ако не се състави кабинет с първия мандат, няма да подкрепят втория на ГЕРБ. С Националния съвет е решено, ако третият мандат стигне до БСП, служебният кабинет да бъде одобрен за редовен от парламента.

"Националния съвет се запозна с политическата декларация, която ИТН предложиха днес, очевидно като проект на документа, по който търсим обединение, но Националния съвет намира, че в тази политическа декларация не са отразени достатъчно нашите предложения. Има най-важните като преизчисляване на пенсии, помощи за млади семейства, но има неща, на които ние държим и не са отразени, както има и такива, по които ние не сме разговаряли и не сме постигали съгласие", обясни лидерът на БСП.

"До внасянето на мандата продължаваме разговорите с ИТН за уточняване на политиките. Оставяме на позиция, че нямаме предложения по министри, следваме това, което сме ви казали от първия ден. Държим в този документ да бъдат нанесени по-коректно резултатите от нашите преговори. Отново ще търсим разговори с ДБ и ИСБГНИ и ако въпреки всичките ни усилия не се състави кабинет с първия мандат няма да подкрепим втория на ГЕРБ и Националния съвет реши ако третия мандат дойде при нас да предложим служебния кабинет да бъде одобрен за редовен", заяви Нинова.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"