Нинова държи в шах БСП с подписа си

Съдът не е вписал Атанас Зафиров, въпросът е кой ще регистрира листите

Няма яснота за претенциите на левите формации

Корнелия Нинова държи БСП и коалицията в огромна зависимост, защото единствено тя може да подписва документи, обясниха пред “Труд news” социалисти. Преди дни тя отнела пълномощното на юристката на “Позитано” 20 Аглика Виденова и тя вече не може да подписва.

Съдът все още не е вписал Атанас Зафиров като временно представляващ БСП и в края на миналата седмица наетата от новото ръководство външна юридическа кантора е внесла искане до СГС за вписването му. Според юристи причина за бавенето е подадената жалба от члена на Националния съвет на БСП Крум Дончев срещу вписването на Зафиров. Адвокати, които обслужват партията, са категорични, че няма кой да се допусне предварително изпълнение, а съдът може да се произнесе и след месеци. А това означава, че е напълно възможно Нинова да регистрира и следващите листи на кандидат-депутати в ЦИК. При предишното внасяне на документите в тях изненадващо се появи на избираема позиция името на Калоян Методиев.

В БСП коментират, че няма и никаква яснота какви ще са претенциите на левите формации, с които столетницата обяви обединение преди Бузлуджа.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"