Нинова кани Рашков за водач на листа

От “Позитано” 20 махат опозиционерите за предсрочните избори

БСП ще понесе електорални щети заради институционализирането на лична вражда, каза Петър Витанов

Председателката е първа във Варна и Пловдив

Бойко Рашков със сигурност няма да е в състава на служебното правителство, което подготвя президентът Румен Радев, потвърдиха отново пред “Труд” високопоставени източници на “Дондуков” 2. А от “Позитано” 20 коментираха лаконично, че МВР-министърът в оставка може да е водач на някоя от софийските листи на БСП.

Почти сигурният провал за ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание и очакваните предсрочни избори вече създаде предизборна обстановка в партийните централи. От БСП пресмятат, че Корнелия Нинова може да води листите във Варна и Пловдив. А Бойко Рашков да е пръв в някой от столичните МИР-ове. Вътрешната опозиция със сигурност няма да намери място в листите за предсрочния вот.

След заседанието на Националния съвет на БСП в неделя от “Позитано” 20 вече са в открита война с президентството. Неявяването на социалистите на консултациите на “Дондуков” 2 стана повод за остър коментар от евродепутата Петър Витанов: “Отказът на БСП да участва в консултациите за съставяне на правителство означава само едно: Корнелия Нинова успя да институционализира личната си вражда с президента”. Витанов прогнозира, че “това ще донесе на БСП единствено тежки електорални щети и непредвидима политическа безпътица”.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"