Нинова хвърли оставка, но пак ще се бори за шеф на БСП

Уставни хватки

Интригата е ще бъде ли Калоян депутат

Лидерът на БСП Корнелия Нинова хвърли оставка заради плачевните резултати на столетницата на изборите, но отново ще се кандидатира за лидер на БСП на предстоящия през есента конгрес, научи “Труд news” от членове на партийното ръководство. В устава пише, че на най-високия пост в столетница максималния брой мандати са само два, но Нинова имала само един като председател на БСП. Преди това била шеф на Националния съвет на БСП, както пишело в стария устав.

Спорове има и кога да е пленума на партията, който трябва да избере временен председател. Членове на Националния съвет вчера получиха съобщение за заседание на15 юни, но след няколко часа имаше корекция за 23 юни.

Голямата интрига на “Позитано” 20 е ще направи ли Нинова най-верния човек от антуража си Калоян Методиев депутат. Той е след нея в листата на 25 МИР София, откъдето социалистите печелят само един мандат. Зао да влезе Методиев в парламента, Нинова ще трябва да е депутат от Благоевград, където също бе водач на листата.

Вътрешната опозиция в БСП коментира, че след като на миналите избори мислели, че са стигнали дъното, след тези, се оказало, че вече го копаят. Като доказателство бе посочено, че през 2023 г. останали без депутати в осем области, сега вече нямали в 12.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"