Нов спор в ефир заради забраната на ЛГБТИ пропагандата, от "Възраждане" обясниха: Интерпретирате закона неправилно

Законопроектът обедини голяма общност около него - имаше мнозинство в парламента. Огромната част от нашето общество също прие този закон. Това заяви пред bTV Даниел Проданов, депутат от "Възраждане", един от съвносителите на антиджендър закона за предучилищното и училищното образование.

„На практика законопроектът обедини една огромна общност около това решение. Имам предвид, че беше приет с огромно мнозинство в Народното събрание, след което реакциите бяха разнопосочни, по-скоро в медиите. Моето виждане е, че голяма част от нашето общество го прие добре, имайки предвид, че получи подкрепата на българската православна църква, на Главното мюфтийство и на най-големия учителски синдикат – Синдиката на българските учители“, заяви Проданов.

Той каза, че не вижда нищо притеснително, по-скоро интерпретации на закона, които не са правилни. По думите на Проданов измененията не забраняват на учителите да обсъждат нетрадиционната сексуална ориентация, а само да я налагат.

Депутатът от „Възраждане“ припомни, че и досега е забранена политическата агитация и да се налагат религиозни доктрини, което по думите ме не означава, че не се говори за политика и религия в училище.

Хомосексуалността е вродена, никой не може да я вгради. Промените в закона казват, че някой може да ти в наложи. Хората с "нетрадиционна сексуалност" са поставени до стената и да изключени от обществото, каза Манол Пейков, депутат от ПП-ДБ. 

"Децата, които са с хомосексуална насоченост, са роден така", препотвърди мнението си той и сравни закона с нацистките гонения на евреите. 

"Нито момиче с бръсната глава, нито момче с лак на ноктите няма да бъдат репресирани, отговори на въпрос депутатът от "Възраждане". По думите му законът изпраща много силно послание не само към българското общество, но и към ЕС, че в България хората са православни християни и в тази част на Европа не се изповядват евроатлантически ценности. 

Пред едно училище в Стара Загора имаше билборд, който рекламира еднополовите бракове, разказа Проданов, и допълни, че има десетки неправителствени организации, които се занимават с пропаганда на нетрадиционна сексуалност. 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"