Нови изстрели близо до Тръмп преди изборите в САЩ: Потвърдено от Белия дом и службите

Щабът на предишният президент на САЩ и кандидат на републиканците Доналд Тръмп потвърди в изявление, че той е в безопасност след изстрели в близост до него в международния голф клуб Тръмп в Уест Палм Бийч, Флорида.

„Президентът Тръмп е в безопасност след изстрели в близост до него. Засега няма повече подробности“, се казва в изявление на Стивън Ченг, директор на комуникации за кампанията на Тръмп. 

Сикрет сървис също потвърдиха инцидента, работят в тясно сътрудничество с властите и разследват ситуацията. 

„Тайните служби, съвместно с офиса на шерифа на окръг Палм Бийч, разследват инцидент с бившия президент Доналд Тръмп, който се е случил малко преди 14:00 ч. Бившият президент е в безопасност“, потвърди агенцията в публикация на X. 

Белият дом призна за инцидента.

„Президентът и вицепрезидентът бяха информирани за инцидента със сигурността на голф игрището на Тръмп, където бившият президент Доналд Тръмп играеше голф. Те бяха облекчени да разберат, че той е в безопасност. Те ще бъдете редовно информирани от екипа ни“, съобщи Белият дом в изявление.

Водещият на Fox News Шон Ханити потвърди, че заподозрян е арестуван и е в полицейски арест. AK-47 е открит в храстите, потвърдиха местните органи на реда.

Произведени са четири изстрела, съобщават медиите.

Водещият на Fox News Брет Байер също разговаря с Тръмп, който похвали Сикрет сървис за бързите действия. Тръмп каза на Байер, че играe. голф на игрището си в Уест Палм Бийч на пета дупка, когато са проехтели изстрелите.

Той потвърди пред Байер, че е добре и няма доказателства, че близо до него е имало изстрели. 

След това той e бил качен в количка за голф и бързо откаран от това място обратно в сградата на клуба.

„Кажете на всички, че съм добре и Тайните служби свършиха страхотна работа“, похвали Тръмп Сикрет сървис. 

Fox News Digital потвърди, че главният прокурор е бил информиран, наблюдава ситуацията и получава редовни актуализации след инцидента със сигурността на голф игрището. 

Fox News Digital потвърди, че Националният голф клуб на Тръмп е блокиран като предпазна мярка.

TRUD_VERSION_AMP:11//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"