Нови пожари в Пазарджишко, полицията с важно предупреждение

Нов пожар лумна в ранния следобед в Пазарджишко. Две необитаеми къщи в стрелченското село Свобода на изхода по посока село Попинци са били обхванати в пламъци, съобщи за "Труд news" говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

За потушаване на пожара незабавно са ангажирани три екипа на пожарната от Стрелча, Панагюрище и Пазарджик, за да го локализират, преди да обхване и трети имот - също необитаема къща.

Припомняме, че в продължение на цялата нощ огнеборците се бориха с огъня в района на Боримечково, където е бил хврълен огромен ресурс и много усилия.

Имало е и трети случай, който е можело да приключи с разразил се горски пожар днес по обед заради горящи треви в близост до стадиона над село Паталеница. Благодарение на бързата реакция на пожарникарите не се е стигнало до по-сериозна ситуация и е спрян на броени метри, преди да достигне горския фонд.

"По никакъв начин гражданите да не си позволяват да почистват дворове, имоти, къщи и ниви, като палят отпадъци, сухи треви или стърнища, защото това е изключително опасно, заради голям риск от пожари, в това число и горски пожари, както и такива, които да обхванат населени места. Никой да не си позволява да пали отпадъци, сухи треви и стърнища, да пали необезопасен огън в гората, да изхвърля фасове от цигари по протежение на пътното платно, особено в близост до посеви. Сезонът е изключително пожароопасен, така че нека бъдем бдителни, за да не се стига до инциденти, при които да бъдат нанесени много сериозни материални щети, както на горския и полския фонд, така и на гражданите", апелират от ОДМВР-Пазарджик.

TRUD_VERSION_AMP:9//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"