Новият треньор на "Барса" е бил ЦСКА

Ернесто Валверде трябва да бъде обявен в 20 часа за нов треньор на "Барселона". На "Камп ноу" припомнят, че той е един от учениците на Йохан Кройф. И е правил най-важното нещо за каталунците - печелил е евротрофей.

Валверде бе в състава на "Барса" в полуфинала за КНК срещу ЦСКА през 1989 година. След това вдигна трофея. Освен това Валверде триумфира и за Кралската купа след два сезона. Той обаче не се засече с Христо Стоичков, напусна малко преди пристигането на Камата.

Валверде така и не стана легенда за "Барса", а за "Атлетик". Там прекара основно кариерата си и като футболист, и като треньор. Най-големият му успех на пейката е с гръцкия "Олимпиакос" - три титли и две национални купи.

В испанските медии изключваха цял ден "Барселона" да избере друг човек за треньор. Валверде напусна "Атлетик" в края на сезона, за да се освободи за поста.

В същото време "Барса" поднови договора на германския национален вратар Марк-Андре тер Щеген до 2022 година. Но халфът на "Манчестър Юнайтед" Андер Ерера отказа да отиде на "Камп Ноу".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"