Новият шеф на Апелативната спецпрокуратура встъпи в длъжност

След решение на Прокурорската колегия на ВСС

Ивайло Ангелов има 22-годишен юридически стаж

Новият административен ръководител на Апелативна специализирана прокуратура Ивайло Ангелов пое поста днес. На церемонията присъства главният прокурор Иван Гешев, който му връчи акта за встъпване в длъжност.

Ангелов бе избран за апелативен спецпрокурор №1 на 3 ноември единодушно от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Той е магистър по “Право” на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има 22 години юридически стаж. През януари 1999 г. започва работа като съдебен кандидат в Окръжен съд-Плевен, а след това като следовател в Окръжна следствена служба-Плевен. През април 2001 г. става прокурор в Районна прокуратура-Плевен. Последователно заема постовете заместник-районен прокурор и прокурор в Окръжна прокуратура-Плевен.

В Националната следствена служба Ивайло Ангелов работи от 2020 г., когато и става говорител на институцията и ръководител на отдел “Специализиран”. Той е и преподавател в Националния институт по правосъдие. Автор е на множество научни публикации в областта на правото. Награждаван е многократно, удостоен е с плакет “Прокуратура на Република България” за проявен висок професионализъм в изпълнение на служебните задължения.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"