Няма жертви и ранени от падналата фасада на мола в Благоевград (СНИМКИ)

Спасители не откриха затиснати хора, но очевидци твърдят, че такива има

"Невероятен късмет, направен е оглед, няма жертви и пострадали", това областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, който дойде на място да види щетите от падналата фасада на градския мол. Той се намира в идеалния център на Благоевград.

Към 18 часа, под напора на силния вятър, се срути цялата фасада от метални конструкции на търговския център. Отломките паднаха точно върху входа на магазина и е цяло чудо, че по това време не е имало преминаващи хора. Под фасадата се намира и кафене, в което е имало хора, но подвижният покрив е издържал на летящите панели. Вътре хората са пищели от ужас, но няма ранени.

Паднала е цялата метална обшивка на източната страна на сградата. Преди минути падна и част от южната страна. На място има пожарни и линейки. Разчистват се отломките.

Молът беше отцепен ще остане така още няколко дни, докато не премине опасността и не се обследва цялата сграда, коментира още областният управител.

Търговският център беше построен през 2014 година. На практика той е реновираната стара сграда на местния ГУМ и бе отдадена на концесия за 30 години. Фасадата на мола представлява 6 на 60 метални светещи пана. Вятърът е отпрал цялата опаковка от предната страна на магазина. Очаква се комисия да направи оглед.

Служители на службата за аварийно спасителни операции не откриха затиснали хора, но очевидци на бедствието твърдят, че такива има.

Служителка в заведение заяви, че гражданите са успели да се отдалечат на безопасно разстояние в момента, в който са започнали да падат метални части от фасадата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"