Борисов пред „Труд news”: В следващия парламент ще говорим с всички

Първата парламентарна сила в настоящия 50-и парламент ГЕРБ-СДС гледа към нови избори наесен и ще говори с всички партии в следващата легислатура, без изключение. 

Това отговори на въпрос на „Труд news” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

„Слагаме програма, надграждаме я, защото виждам празноти в нея, които днес са важни за България. (...) И ще потърся съдействие от всички. Поделената отговорност трябва да стане основен принцип на мислене на политиците“, каза Борисов. 

И продължи в отговор на въпроса ни - всички партии, без изключение, били негови партньори. „Всички са ми партньори. Без изключение“. 

„Не мисля че се очертава все по-фрагментиран следващ парламент. Мисля, че всички политически лидери ще си вземат поука от това какъв е резултатът им, как пада избирателната активност и какъв лош парламент става. Надявам се всички да си вземат поука, както и аз. Затова реториката ни е такава. Някои могат да ни обвинят в „мекота“, в „мека топлина“, но в случая това е по-правилно“, обясни спадането на критиките спрямо ППДБ в последните дни от страна на ГЕРБ партийният лидер.

"Станахме като прогноза за времето, като не се случи нещо с партията победител в първия мандат няма какво да се случи нито с втория, нито с третия", заяви още в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ в коментар относно вероятността за реализиране на третия мандат.

"Няма как с 18 или 20 депутата да искаш да управляваш 240", добави той.

На въпрос относно казуса с назначаването на Николай Ненчев за посланик в Украйна Борисов коментира:

"Аз не виждам нищо лошо 2 институции предлагат човек - едната казва защо го предлага, другата казва защо го отхвърля, това не е скандал, това е институционален спор. Ненчев е бил мой военен министър, мисля, че кандидатурата му е добра. Президентството са решили друго - казали са си мнението".

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"