Внасяме работници от Бангладеш и Непал за туризма

Най-големият проблем, който заварих в Министерство на туризма е липса на работна ръка и тази липса създава много големи трудности. Решението се търси в работници от трети страни, но проблемът с издаване на визи седи с огромна сила. Това съобщи служебният министър на туризма Евтим Милошев.

Той отбеляза, че в България липсва работна ръка, въпреки че има бежанци и доста безработни хора.

"Всеки търси някакви решения и то решения отвън", каза той по bTV. И даде пример, че търсим работна ръка от Непал и Бангладеш.

"Няма друго решение и затова усилията на Министерство на туризма и на държавата е издигане на престижа на България и родното Черноморие", коментира Милошев.

По думите му липсата на работна ръка е огромен проблем в туризма. Регулацията е тежка, но държавата се опитва всячески да помогне, за да реши проблем с липсата на работна ръка в туризма.

Евтим Милошев изтъкна още, че работодателите са готови да дават големи заплати, стига да имат персонал по морето. Той още веднъж натърти, че големият проблем остава липсата на работна ръка и работници. Българското Черноморие е едно райско място, заповядайте, призова туристическият министър.

Милошев увери, че и морската вода е чиста и няма причини за притеснение. А плажовете, които нямат стопани и не са отдадени на концесия, са грижа вече на подопечното му ведомство и на областните управители.

Между 8 и 10 лева ще ни струва да ползваме шезлонг и чадър по морето тази година.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"