Обвинена в три кражби на пари задигнала и телевизор

18-годишна, с вече повдигнати обвинения за три кражби на пари от къщи на съселяни в търговищкото село Буховци, отново е извършила кражба, съобщиха от полицията. Невръстната крадла, която полицията и прокуратурата чакаха да се върне от чужбина, за да предявят материалите за предните престъпления, веднага след идването си у дома извършила поредно посегателство. То е станало на 17 декември. Тогава момичето проникнало в жилището на друг свой съселянин, като разбило стъкло на дървена дограма. От къщата на 46-годишния мъж крадлата изнесла телевизор.

Престъплението е било разкрито този четвъртък и 18-годишната е била задържана в полицията.

През ноември тази година срещу нея са повдигнати обвинения за три кражби на пари от къщите на възрастни хора в Буховци. Тя ги издебвала да излязат от домовете си и влизала да прибира пари, които преди това била проучила къде държат стопаните, докато им ходела на гости. Общата сума, която е прибрала е 323 лв.

През пролетта на тази година момичето заминало за чужбина и полицията установи в негово отсъствие авторството на кражбите. След връщането на девойката у дома са й повдигнати обвинения.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Антоанета Марчева, кореспондент на "Труд" в Търговище и Разград

Този уебсайт използва "бисквитки"