Обвиниха "Армани" и "Диор" в експлоатация на работници

Италианският антимонополен орган обяви, че е започнал разследване срещу Armani Group и Dior Group поради предполагаема експлоатация на работници от доставчиците на споменатите модни марки. Надзорният орган за конкуренцията обяви, че подозира гореспоменатите модни компании във "възможно незаконно поведение" при промотирането и продажбата на дрехи и аксесоари, което нарушава разпоредбите на Кодекса на потребителите, съобщава агенция ANSA.

- И в двата случая компаниите може да са направили неверни изявления относно тяхната етика и социална отговорност, особено по отношение на условията на труд и спазването на закона от техните доставчици - добавя италианският регулатор.
Някои доставчици на Armani и Dior са заподозрени, че са наели работници на по-дълги смени, отколкото се изисква от закона, при неадекватни здравословни и безопасни условия на труд, докато заплатите им са били прекалено ниски.

Armani Group излезе с изявление, в което отрича обвиненията и заявява, че ще сътрудничи изцяло на италианските власти в разследването, съобщава Reuters.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"