Обвиниха загиналите в трагедията с Кобе Брайънт

Трагедията с баскетболиста Кобе Браъйнт, който загина заедно с още 8 души в самолетна катастрофа на 26 януари, породи множество финансови претенции. Съпругата му Ванеса и почернените семейства съдят компанията Island Express, собственост на хеликоптера. В иска се отбелязва, че основна вина за нещастието има пилотът Аре Зобаяне. Защитата на обвиняемия не остана длъжна, като заяви, че вина имат загиналите пасажери.

„Били са наясно с рисковете и доброволно са ги поели – се казва в изявление на представителите на пилота. – Всички травми и щети са предизвикани изцяло или частично от небрежността или грешките на ишците и другите загинали. И тази небрежност е причина за щетите, за които ответникът не носи никаква отговорност.”

Финансовите претенции към компанията вече са 27, а искът носи колективен характер. Към вдовицата на спортиста се присъединиха семействата на четирите жертви в авиокатастрофата. Дело бе заведено и от името на две деца, чиито родители също са сред жертвите. В трагедията смъртта намери и 13-годишната Джана, дъщеря на баскетболната звезда, която пътувала за тренировки в академията на татко си.

Освен всичко Ванеса Брайънт съди и полицейското управление в окръг Лос Анджелис за изтичане на информация, а именно даване на публичност на снимки. Веднага след нещастието тя е поискала от местния шериф да ограничи достъпа на медии до мястото на трагедията. Въпреки това са били направени фотоси от сътрудник на управлението, които после били разпространени.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"