Обвиниха перничанин за умишлено убийство на беззащитна жена

След смъртта на жертвата

Още е в ареста

Ученик на 17 години вече е с ново обвинение - за умишлено причиняване на смърт на беззащитна жена в Перник. До това се стигна, след като 56-годишната жена от града почина в болница, където лекари се бориха за живота є повече от месец и половина.

Както “Труд news” писа безпричинното нападение бе извършено в ранните часове на 30 юли т. г. За бруталното насилие стана ясно от видео, заснето от охранителни камери и бе разпространено в социалните мрежи. На клипа се виждат две момчета, като едното заговаря жената, която сяда на една от масите в денонощно заведение. Към тях се приближава и 17-годишният младеж, който с два удара в главата сваля жената на земята и започва брутално да я налага. “Взела си е кафе. Седнала и един младеж є е казал: “Какво правиш тук”. Тя имаше затруднения с говора. Тогава дошъл втори, сложил си е качулка и директно я нападнал”, разказа племенникът на нападнатата жена.

Нападателят все още е в ареста. Според прокуратурата нападението било изършено по хулигански подбуди. Ако бъде признат за виновен го очаква затвор от 5 до 12 години за умишлено убийство, извършено по хулигански подбуди от непълнолетно лице.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"