Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков поиска домашен арест

Защитата на Кристиан Николов, обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков, поиска от Софийския градски съд да измени мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в по-лека - „домашен арест”. Според адвокатите Николов е в ареста твърде дълго време - година и два месеца, а при по-лека мярка нямало да се попречи или повлияе на гледането на процеса.

Прокуратурата обаче настоява Николов да остане в ареста. Според обвинението срокът на задържане е разумен, а доброто му процесуално поведение не е съотносимо към мярката.

Кристиан Николов заяви пред съда: „Искам да помоля уважаемия съд за по-лека мярка. Имам установен адрес, няма да се укрия и мога да търпя по лека мярка”.

Телевизионният водещ загина в катастрофа навръх Великден миналата година. Две експертизи доказаха, че при катастрофата Николов е карал с близо 100 км/ч и е имал три вида наркотици в организма си.

Експертизите за психологическото състояние на Николов са последни по делото. След това се очаква и решение на съда за това дали подсъдимият умишлено е предизвикал смъртта на Цветков.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"