Обикновени младежи стават звезди случайно

Галеници на съдбата

Ловци на таланти ги откриват в закусвални и на бензиностанции

Не произхождат от артистични семейства

Работят какво да е, стига да са в Холивуд

Има знаменитости, които от малки са се стремили да попаднат в полезрението на някой продуцент или режисьор. Те са ходили на уроци по актьорско майсторство, родителите им са жертвали всичко, за да ги видят снимани в някоя реклама или детско шоу. И накрая успяват. А има и други, които никога не са мислили за звездна кариера, но съдбата ги е срещнала с подходящия човек в подходящото време. Така в 11-годишната Натали Портман, апетитно дъвчеща парче пица, кастинг мениджър забелязва бъдеща филмова звезда, а гласът на Тони Бракстън, пееща си на опашката в бензиностанция, толкова пленява музикален агент, че той е готов да подпише договор с нея директно на място.

Натали Портман

Едва ли в това обикновено момиченце ще познаете Натали Портман.

Още от началното училище Натали Хершлаг, известна днес като Натали Портман, знае със сигурност, че иска да стане професионална актриса. Тя обаче не преследва слава - когато е на 11 години, агент от козметична компания я кани да стане модел, но тя категорично отказва. Хершлаг иска да се концентрира върху актьорството и дори на тази възраст редовно ходи на прослушвания. Въпреки това, дебютът ѝ, който е и главна роля, идва случайно. През 1994 г. момичето обядва в пицария. Ярката ѝ външност и звънливият ѝ глас са забелязани от кастинг агент, който я кани да се пробва за ролята на Матилда във филма “Леон” на Люк Бесон. Първата и толкова нашумяла филмова работа естествено носи на Натали невероятна слава. По време на снимките на “Леон” Хершлаг приема псевдонима Портман. Днес актрисата има повече от 50 филма зад гърба си, много от които са известни и обичани по целия свят.

Джони Деп

Джони Деп, преди да стане “карибски пират”.

Карибският пират израства като трудно дете, причинявайки на семейството си много проблеми. След развода на родителите си той не знае какво да прави със себе си и решава да се занимава с музика. Скоро майка му му подарява китара. Джони бързо усвоява инструмента и след известно време свири в местна група. Тя не постигна желания успех, което депресира Деп. На 20-годишна възраст той се жени за гримьорката Лори Ан Елисън, която го запознава с Никълъс Кейдж. Той настоява Джони да се яви на кастинга за филма “Кошмар на улица Елм”. Именно тази лента става актьорският дебют на Деп. Тя показва таланта му, който не остава незабелязан в Холивуд. По-късно актьорът участва във филма “Едуард Ножиците” и получава първата си номинация за “Златен глобус”. Днес Деп е известен с много роли - капитан Джак Спароу от “Карибски пирати”, Джордж Джанг от “Кокаин”, Уили Уонка от “Чарли и шоколадовата фабрика”.

Джъстин Бийбър

Джъстин Бийбър подписва първия си контракт на 12 години.

Днес певецът е известен в цял свят. Когато е на 12 години, Бийбър участва в местен певчески конкурс, където заема второ място. Майка му Пети заснема изпълнението на сина си и го пуска в YouTube, за да могат и близките да гледат.

Междувременно видеото бързо набира популярност и един ден привлича вниманието на музикалния мениджър Скутър Браун. Агентът е силно впечатлен и веднага се свързва с майката на Бийбър, за да предложи сътрудничество. Дълго време Пети не се съгласява, но в крайна сметка се предава - Бийбър подписва договора. Така започва бързият му път към славата. Такава известност лесно завърта главата на Бийбър - той започва да се забърква в различни скандали - от сбивания до употребата на наркотици. Сега Джъстин се е кротнал до жена си Хейли, за чието психично здраве се тревожи напоследък.

Мел Гибсън

Мел Гибсън се явил на кастинг посинен след пиянска свада.

Бъдещият актьор е роден в Ню Йорк, но на 10-годишна възраст той и семейството му се преместват в Австралия. По настояване на баща му влиза в Института за сценични изкуства в Сидни, но не се занимава сериозно с актьорство. Един ден негов състудент го моли да го закара до мястото за кастинг за “един готин филм”. Гибсън се съгласява, въпреки че предишния ден е имал пиянска свада в бар, чиито следи са останали по лицето му. Когато Мел се появява на снимачната площадка, режисьорът оценява неговите синини и ожулвания и осъзнава, че той е идеалният герой на новия му филм за един луд свят.

Гибсън е поканен да се яви отново, но този път той умело прикрива нараненото си лице с грим и изглежда съвсем различно. Тогава режисьорът кани Мел да играе съвсем различен герой - така Гибсън получава главната роля в култовия филм “Лудият Макс”. След премиерата актьорът се събужда известен. Втората част на “Лудият Макс” помага за затвърждаването на успеха, след което за Гибсън се говори по целия свят и, разбира се, в Холивуд. Офертите от Америка започват да пристигат все по-често и той се мести в родната си страна. Днес Мел Гибсън е актьор, режисьор, сценарист, продуцент и носител на наградите “Оскар” и “Златен глобус”.

Брус Уилис

Брус Уилис получил първата си роля - на барман, докато работел като... барман.

Брус Уилис израства в голямо семейство - той е най-голямото от четири деца. Момчето заеква лошо, а постоянните подигравки на връстниците му и невероятното вълнение напълно го лишават от силата на речта. За да преодолее дефекта, Брус се записва в театрален клуб. И това проработва - речта му се връща към нормалното, а самият той толкова иска да играе на сцената, че не се отказва от хобито си дори след “лечението”. След като завършва университета, Брус работи в барове, опитвайки се да намери своето място в живота. Докато е барман, Уилис хваща късмета за ушите - в заведението релаксира кастинг директор, който просто търси актьор за епизодичната роля на барман. Блестящата кариера на Брус в света на киното започва с тази малка работа.

Тони Бракстън

Може би нямаше да чуем легендарната композиция Un-Break My Heart в изпълнение на Тони Бракстън, ако не беше случайността. Бъдещата певица израства в голямо семейство - баща ѝ е свещеник, а момичето е възпитано строго. След като завършва училище, Тони планира да стане учителка и дори влиза в университета, но не ѝ е съдено да завърши. Един ден Бракстън спира на бензиностанция и на опашката си тананика песен. Зад нея стои музикален агент, който е изумен от вокалите на Тони (момичето тогава пее в църковен хор). Мъжът бърза да покани Бракстън на прослушване и скоро целият свят започва да се наслаждава на гласа ѝ. Наричат Тони една от най-успешните певици на 90-те години. Между издаването на албуми (от които тя има седем), Бракстън се пробва и в актьорската сфера. Така Тони става първата афроамериканка с главна роля в мюзикъл на “Дисни” - тя играе Бел в “Красавицата и Звяра”. Звездата има няколко филма и супер успешното семейно риалити Braxton Family Values.

Крис Прат

Крис Прат често нямал покрив над главата си.

Днес, гледайки Крис Прат, веднага си спомняме “Пазители на галактиката”, благодарение на които актьорът печели любовта на зрителите. Трудно е да си представим някой друг да играе ролята на веселия звезден лорд, но това е можело да се случи. След като завършва гимназия, Прат, подобно на връстниците си, отива в колеж, но напуска след първия семестър. Той не знае какво иска да прави в живота, затова прави пари, колкото може. Крис работи като продавач, сервитьор, стриптийзьор и често дори няма покрив над главата си. Всичко се променя през 2000 г. Един ден в кафене актрисата Рей Донг Чонг забелязва 19-годишния Прат и го кани на кастинг. Година по-късно актьорът получава първата си роля в телевизионен сериал, четири години след това дебютира в игрален филм, а след това излиза “Човекът, който промени всичко” и славата залива Крис. Прат днес е известен не само като добър актьор, но и като целенасочен човек. През 2011 г. той е с наднормено тегло, но благодарение подкрепата на бившата си съпруга успява да свали 14 килограма. Нямайки време да се наслади на новото си тяло, Прат отново започва да наддава на тегло - това е необходимо за заснемането на филма “10 години по-късно”. А през 2013 г. получава главната роля в “Пазители на галактиката”, за която сваля 27 килограма. Цар на трансформацията!

Харисън Форд

Харисън Форд станал дърводелец, само и само да е в Холивуд.

За разлика от мнозина, Харисън Форд не само мечтае за актьорска кариера и слава, но и прави всичко възможно да ги постигне. Младежът обаче постоянно няма късмет - той или не е одобрен за ролята, или сцени с негово участие се изрязват по време на процеса на редактиране на филма. Отчаян да намери работа в киното, Форд решава да смени професията си и става дърводелец. Веднъж, докато сменя вратите в едно от филмовите студиа, където протичат прослушвания за комедията на Джордж Лукас “Американски графити”, режисьорът забелязва харизматичния мъж и му предлага прослушване - така Форд се връща към мечтата си. Днес актьорът е звезда от световна величина. До края на 20-и век той се смята за най-високоплатения в Холивуд. Най-известните филми с Харисън Форд са “Междузвездни войни” и “Индиана Джоунс”. Освен това актьорът може да се похвали, че е участвал във филми, донесли рекордни приходи, като “Еър Форс 1” и “Беглецът”.

Клинт Истууд

Клинт Истууд играе каубой, докато отбива военната си служба.

Клинт Истууд израства като представителен и красив младеж. Не е изненада, че филмовите агенти се интересуват от него, докато е още в гимназията. Младият мъж обаче отказва всички предложения за снимки. През 1951 г. той постъпва в университет, но не успява да завърши, тъй като е призован в армията. По време на службата Истууд отново е забелязан - този път на момчето предлагат да играе каубой и той най-накрая се съгласява. През следващите две десетилетия Клинт е смятан за една от най-големите звезди на Холивуд. Няма смисъл да изброяваме впечатляващата му филмография. Приносът му към филмовата индустрия е неоспорим. Актьорът е носител на всякакви филмови награди, включително четири статуетки “Оскар”. Днес Истууд е известен не само като филмова звезда, но и като многодетен баща на осем деца.

Ник Джонас

За какво може да мечтае 6-годишно момче? Вероятно за нова играчка, но едва ли за слава и популярност. Всичко обаче се променя, когато малкият Ник седи във фризьорския салон и си пее от скука. В този момент минава рекламен агент, който веднага забелязва талантливото момче. Година по-късно Ник вече играе в мюзикъли на Бродуей, в същото време самостоятелно овладява девет музикални инструмента и започва да пише музика. На 13-годишна възраст инициира създаването на поп групата Jonas Brothers, която включва неговите братя и сестри. През годините Ник се пробва в много области - той участва в телевизионни програми, сериали и филми. След разпадането на групата Джонас прави солова кариера.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Славяна Манолова

Този уебсайт използва "бисквитки"