„Обичай ме навеки“ е дебют на Виктория Милчева

Младата поетеса получи отличие в Париж

Издателство „Виделина“ избра да представи стихосбирката „Обичай ме навеки“ на актрисата и журналист - Виктория Милчева, илюстрирана от художника Евгени Йорданов, точно в деня на поезията. Галерия-книжарница „София Прес“ трудно успя да събере почитателите, дошли да насърчат творческия дебют на младите творци.

В началото на март, младата поетеса получи признание за таланта си и от Париж, откъдето спечели поредно международно отличие в поетичния конкурс за „Европоезия“ в две категории, за стихотворението ѝ - „С целувка нежна глътка вино да отпием“.

Интересът към стиховете на Виктория Милчева е разбираем, не само защото е актриса, журналист и пиар,  а и защото тя е и пряка потомка на видни българи, като поетите Иван Милчев и Крася Титянова, както и на възрожденския просветител Георги Богданов – ученик на Йоаким Груев. Виктория е член на Конфедерацията на българските писатели и зам. председател на дружество „Меридиани“ в СБЖ. На събитието присъстваше от Добрич и литературният критик и писател Николай Пеняшки, с който Виктория подготвя няколко проекта тази година за деца и възрастни. Тя участва активно в организацията и пиара на много други арт събития, а нейни стихове са публикувани в редица сборници.

Известната актриса Лили Филипова, изиграла емблематични роли на театралната сцена, представи стихове на поетесата, а синът на Виктория - Антон, не се сдържа и благодари пред всички на майка си за творбите, които му е посветила. Неотлъчно до поетесата бе ѝ нейният годеник - моделът Ивайло Цветанов от модна агенция X Model Group, който участва в няколко бългаски филма, музикални клипове и тв реклами. В края на събитието, издателят Стефан Кирляшев от издателска къща „Виделина“  съобщи, че  книгата на Виктория Милчева „Обичай ме навеки“  вече може да се намери на книжния пазар.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светла Йорданова

Този уебсайт използва "бисквитки"