Областният управител на Сливен изиска информация от работодатели и кметове във връзка с новия коронавирус

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски изпрати писма до регионално представените работодателски организации с молба да информират членовете си и работодателите, с които поддържат контакти, за препоръките срещу разпространението на новия коронавирус, съобщиха от областната администрация. В писмата се настоява работодателите да подадат в най-кратки срокове информация за служителите, които са пребивавали и са се завърнали след 3 февруари от континентален Китай, Макао, Тайланд, Хонгконг и от Италия - след 23 февруари. Същата молба е отправена и към големите работодатели - "Е.Миролио"ЕАД и "Лемприер Ууд" ЕООД.

С писма да общинските кметове областният управител настоя чрез кметовете на селата, както и чрез поверените им общински структури, да се информира населението за препоръките срещу разпространението на коронавируса. Настова се да бъдат установени лицата, пристигнали от рисковите държави, като се обърне внимание и на неорганизираните пътувания в тези страни. Данните трябва да бъдат предоставени до 10 март в областния кризисен щаб.

Служебните лица и гражданите могат да съобщават за завърнали се от рисковите държави на телефоните, електронния и пощенски адрес на областната администрация. Целта е да се установи своевременен контакт с хората, пребивавали в рисковите страни, и да им се окаже съдействие да предприемат мерки или да им се осигури достъп до лечение при необходимост. Дори и при липса на симптоми за заболяване, при завръщане от посочените държави 14-дневната домашна карантина е изключително наложителна.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"