Облекчават паркирането в елитен комплекс на Бургас

Етажен паркинг ще се изгради във "Възраждане"

Сега колите са спрени буквално една върху друга и няма място дори за мотопеди

Теренът няма да бъде продаден на строител

Терен в бургаския квартал „Възраждане“, който е общинска собственост и е бил предвиден за жилищно строителство, няма да бъде продаден на строител, а на него ще се изгради етажно съоръжение за паркиране на автомобили. Това де факто е първа стъпка за изграждането на етажен паркинг в квартал „Възраждане“, където има най-голяма нужда от осигуряването на места за престой на автомобилите.

Предложението е на общинската администрация, а общинските съветници вече дадоха зелена светлина за реализирането му.
Изграждането на такъв паркинг ще има и още един полезен ефект - предотвратява се допълнително презастрояване на квартал „Възраждане“, който е гъсто населен.

Предстои да бъдат обсъждани предложения, да се проведат обществени обсъждания и да се изготвят експертни оценки. От Община Бургас обещаха на бургазлии, че ще се съобразят с всички детайли, и най-вече с мнението на гражданите.

„Качеството на живот в жк „Възраждане“ може да се промени, когато се увеличи броят на местата за паркиране. Преди време проучихме свободните терени, предвидени за жилищно строителство, с цел изграждане на етажни паркинги, но виждахме, че за някои има несъгласие на живущите в района. Служители на администрацията анкетираха лично живеещите в квартала. Всички бяха единодушни, че трябва да бъдат изградени такива съоръжения“, каза кметът Димитър Николов.

Бъдещият етажен паркинг ще се намира в района между ул. „Дебелт“ и ул. „Цар Калоян“, ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Васил Левски“.

Това предложение в анкетата на Община Бургас сред живеещите в кв. „Възраждане“ получи най-голямо одобрение за изграждане на съоръжението.

На второ място по брой събрани точки бе локацията при „Дебелт“ и ул. „Цар Калоян“, ул. „Ал. Стамболийски“ и ул. „Сливница“. 
На трета позиция, остана предложението за изграждане на етажен паркинг между ул. „Цар Самуил“, ул. „Македония“, ул. „Цар Калоян“ и ул. „Дебелт".

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Мария Кехайова, "Труд news", Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"