Обсъдиха концепции за благоустройство на видинските квартали

На работна среща в община Видин вчера бе обсъдено изготвянето на инвестиционен проект за благоустрояване на жилищните квартали в града. Присъстваха кметът на на града д-р Цветан Ценков, заместник-кметът по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие Мартин Дончев, заместник-кметът по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова и др.

Целта е изготвяне на цялостна визия на жилищните комплекси „Бонония“, „Гео Милев“, „Крум Бъчваров“, „Панония“, „Вида“, „Строител“, „Александър Стамболийски“, „Химик“, „Васил Левски“, „Нов път“, както и кът за отдих във видинското село Покрайна. Предвижда се изграждането на детски и спортни площадки, тротоари, паркинги, улично осветление и други.

„Идеята е стъпка по стъпка да работим заедно и да променим града ни към по-добро. Вие, като архитекти, да помогнете за цялостното обновяване на Видин“ – каза д-р Ценков. Заместник-кметът Мартин Дончев обяви, че финансиране ще се търси от националния бюджет, европейските фондове, както и чрез собствени средства на Община Видин.

След срещата архитектите ще представят идейните концепции за промяна на облика на съответния квартал.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Огнян Стоенелов

Този уебсайт използва "бисквитки"