Община Варна ще осигури 2,5 млн. лв. за ремонта на тръбата в езерото

Местната хазна плаща 1,4 млн. лв. за частичните местни избори

Близо 2,5 млн. лв. ще осигури общинският бюджет по проекта за ремонт на тръбопровода за отпадни води по дъното на Варненското езеро, финансиран от инвестиционната програма на МФ. За обектите в нея не се осигуряват средства за възстановим ДДС, които ще бъдат изплатени от местната хазна от получени трансфери по спечелено от общината дело, гласува Общинският съвет.

Членовете му одобриха и отпускането на допълнителни 2 млн. лв. заемообразно финансиране за „Градски транспорт“. Други 1700 лв. ще бъдат вложени в изготвянето на комплексни доклади за оценка на съответствието на два обекта, включени в програмата на МФ – за парк „Младост“ и ремонт на общинския път Куманово-Каменар. 

След дебати съветниците одобриха план-сметката за предстоящите на 20 октомври частични избори за кметове на районите „Одесос“ и „Приморски“. За провеждането им в тон с Изборния кодекс общинският бюджет ще плати 1,4 млн. лв. 

Местният парламент даде съгласието си администрацията да кандидатства за създаване на три нови социални услуги – център за специализирана подкрепа за хора с увреждания и техните семейства и още два – за резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения. За тях Варна ще получи 3,87 млн. лв. Центровете ще бъдат изградени върху общински имот от 6,7 дка в кв. „Възраждане“. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, "Труд news", Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"