Община Видин е сключила договори по европейски програми за над 139 милиона лева

Община Видин е сключила общо 314 договора за безвъзмездна финансова помощ, на стойност 139 303 214 лева с 258 бенефициента за периода 2014-2020 г., от които общинската администрация е договорила и изпълнила проекти по оперативните програми за над 88 милиона лева. Данните бяха изнесени по време регионална конференция по проект "Европа на Балканите: Общо бъдеще" във Видин от зам.-кмета на града отговаряща за европейските програми Десислава Тодорова. 

Новостите за програмния период 2021-2027 г. и постигнатите резултати бяха акцент на форума. От съществена важност са партньорствата, които община Видин е успяла да изгради през годините, изпълнявайки множество проекти с български и европейски партньори и институции, коментира Тодорова, която представи част от проектите, успешно изпълнявани с европейски средства, както и тези, по които община Видин тепърва ще работи. 

Основен приоритет на общината е да кандидатства с проекти за цялостно обновяване на жилищните квартали,  поставяне на енергоспестяващо лед осветление и облагородяване на околните пространства.

Подготвени са проекти за над 100 000 000 лева, които ще бъдат финансирани както със средства от държавния бюджет, така и по Плана за възстановяване и устойчивост, каза в заключение зам.-кметът.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Огнян Стоенелов

Този уебсайт използва "бисквитки"