Община Видин с цялостен проект за интелигентно видеонаблюдение

Община Видин изготвя цялостен проект за интелигентно видеонаблюдение във всички населени места.

Фирма „Контракс“ е автор на проекта. Според идейният проект ще бъдат изградени два центъра за видеонаблюдение, предвижда се единия да се помещава в сградата на Община Видин, а другия – в Областната дирекция на МВР-Видин.

Изпълнителният директор на фирмата Ивайло Йорданов, представи пред заинтересованите страни, фирмата и проектът за интелигентно видеонаблюдение. Фирмата развива дейност в IT сферата повече от 30 години и е реализирала до момента десетки подобни проекта в страната.

Подробна информация за идейния проект предостави от инж. Пламен Янков. Предвижда се монтирането на 1200 камери за видеонаблюдение на входните и изходните точки на град Видин, възлови кръстовища, пешеходни пътеки в близост до училища и детски градини, детски и спортни площадки, както и на определени пътни участъци в останалите 33 населени места на Общината.

Амбицията на общинското ръководство е да изгради най-съвременната и модерна система за видеонаблюдение в България, с което да осигури спокойствието на жителите на Община Видин и превенция на престъпността. В последните години видинска   община е изправена пред редица вандалски прояви, улични гонки и други подобни прояви, които са предпоставка за разширяване на обхвата на системата за наблюдение.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Ирена Данаилова

Този уебсайт използва "бисквитки"