Община Павликени подписа договор за близо 3 млн.лева за модернизация на Дом за стари хора  

Община Павликени подписа договор за модернизация, пристрояване и ремонт на Дома за стари хора в с. Караисен. В социалното заведение ще бъде изградена малка пречиствателна станция за битови отпадни води и ще бъде монтирана фотоелектрическа централа с капацитет 30 kW.

Необходимите средства са осигурени от Националния план за възстановяване и устойчивост, приоритетна ос „Социално включване“. Бюджетът на проекта е 2 905 603.76 лв. Срокът за изпълнение е 20 месеца.

Проектът „Модернизация, пристрояване и СМР за ремонт на Дом за стари хора, изграждане на малка пречиствателна станция за битови отпадни води и монтаж на ФЕЦ 30 kW “ е насочен към покриване на нуждите и решаване проблемите на една от най-уязвимите групи - възрастните хора в надтрудоспособна възраст, живеещи в Дома. 

В рамките на проекта ще бъде изпълнена реконструкция, включително изпълнение на мерки за енергийна ефективност в съществуващата сграда. Планира се пристрояване, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане, изграждане на достъпна среда, изграждане на зона за отдих, както и площадка за фитнес и подобряване на съществуващата инфраструктура.

В резултат от изпълнението на проекта ще бъде реформиран Дома за стари хора с. Караисен, ще бъдат осигурени условия за подобряване качеството на предоставяне на социалната услуга, а на потребителите ще бъде създаден комплекс от адекватни услуги и условия за живот, отговарящи на съвременните изисквания и нормативната уредба.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"