Община Сопот отпусна 100 000 лв. на местната болница

Парите ще отидат за нови прозорци и дограма

Община Сопот отпусна 100 000 лв. от бюджета си на местната болница за продължително лечение и долекуване „Иван Раев”, а лично кметът на града Деян Дойнов връчи символичния чек с 6-цифрената сума на управителя на здравното заведение д-р Стефан Анастасов.

Парите ще бъдат използвани за подобряване на материалната база в болницата, където ремонт не е правен вече близо 40 години, въпреки че през нея годишно преминават по 100 000 пациенти. Прозорците и дограмата от 1978 г. ще бъдат подменени с нови модерни, а цялостното реновиране на лечебницата включва още укрепване на стълбището и ремонт на кабинетите за физиотерапия, инхалация, лекарските кабинети, помещението за опасни отпадъци, пералнята и кухнята заедно с основните и помощните помещения към тях, абонатната станция на ВиК и др.

Ще се подмени фаянсът на централната стерилизация, металните остъкления на централното и западното, западния вход и фоайето на Неврологичното отделение, трите метални остъкления във фоайето на Неврологично отделение. Планирана е и подмяна на всичките 165 прозореца на партера и на електрическата инсталация в сградата, както и на ВиК тръбите на централния водопровод и на дефектирали тръби на новата парна инсталация.

Финансовата помощ за сопотската болница „Иван Раев” е отпусната по предложение на кмета Деян Дойнов, одобрено от Общинския съвет. Парите са част от овърдрафта, който общинска администрация успя да договори благодарение на повишения си кредитен рейтинг.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"