Общо 52 души са ранени при атаката в Хесен, 18 са деца

Колата, която се вряза в карнавална процесия в Централна Германия в понеделник, е наранила 52 души, от които 18 деца, съобщи местната полиция, като добави, че мотивът на извършителя все още остава неизвестен, предава AFP.

„Сред пострадалите са 18 деца. Към момента 35 души все още са подложени на лечение в болницата, а 17 вече са успели да напуснат“, написаха от полицията на провинция Хесен в туитър.

29-годишен местен мъж вряза колата си в традиционното карнавално шествие „Розовият понеделник“ в малкото градче Волкмарсен в понеделник следобед. Инцидентът стана само дни след като расист уби девет души с мигрантски произход в Ханау, също в Хесен, което предизвика опасения от повторно нападение.

Властите обаче се въздържат да определят инцидента на карнавала като терористична атака, като посочват, че самият водач е пострадал и все още не е могъл да отговори на въпроса защо се е врязал в тълпата.

Въпреки това прокурорите във Франкфурт започнаха разследване срещу германския гражданин по подозрение за опит за убийство.

Очевидци обясняват, че водачът е преминал през бариера, карайки право към множеството с голяма скорост.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"