Обявиха конкурсите за екипи на спешната помощ по въздух в Сливен

Търсят се трима лекари и три медицински сестри

Базата в Сливен ще е на летище „Бършен“

Трима лекари и три медицински сестри ще бъдат назначени в регионалната база за спешна медицинска помощ по въздух в Сливен. За длъжностите е обявен конкурс с изискванията към кандидатите, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Сливен. Екипите на базата ще обслужват Източна България.

Лекарите трябва да са магистри по медицина и да са придобили една от трите специалности: анестезиология и интензивно лечение, спешна медицина, вътрешни болести. Те трябва да имат професионален опит не по-малко от 3 години. Сред условията е владеенето на английски език.

Медицинските сестри трябва да са с бакалавърска степен по специалността „здравни грижи“ и с не по-малко от 2 години стаж. Английският език също е задължително изискване.

От публикуваните обявления за набиране на специалисти за спешните екипи по въздух става ясно, че основната заплата по трудов договор за лекарите е от 2050 до 5700 лв., а за сестрите – от 1450 до 3100 лв. Документите за кандидатстване се подават до 16 септември, в централата на спешната помощ по въздух в София.

Центърът за спешна медицинска помощ по въздух в страната започна своята реална работа през февруари, когато пристигна първият хеликоптер за оказване на помощ на пострадали и заболели лица. Първата база бе разкрита в София, като хеликоптерът осъществява мисии на територията на повече от една област в страната. Сливенската е втората регионална база у нас.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"