Огнеборците в действие: Пожарът в Пазарджишко към момента е укротен (СНИМКИ)

За момента пожарът край пазарджишкото село Априлци е ограничен. С добрата новина, че в Пазарджишко най-найкрая заваля, пък току се поздравиха в социалните мрежи жителите на областта.

Засегнати от пожара край Априлци са горски масиви и земеделски имоти. Усилията на огнеборците  са подкрепени от доброволните формирования от цялата област в това число и оф роуд клубове, но към момента ситуацията е овладяна. Осигурена са тежка техника и водоноски. Екипите остават на терен през цялата нощ. С последната информация говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов успокои местните, след като малко по-рано в социалните мрежи се появиха кадри на огъня приближил опасно близо до дом за пълнолетни с физически увреждания "Света Петка" в село Щърково.

Според събраните данни огънят е тръгнал от крайните къщи на Априлци, но бързо е бил локализиран и няма засегнати сгради. Изгоряла е единствено дървена постройка със слама. В момента гори смесена гора, между селата Априлци, Щърково и Елшица.

Около селата има разположени и допълнително служители на РУ Пазарджик.

На терен са областният управител  Валентина Кайтазова, заместник директорът на ОДМВР Станимир Калоферов, началникът на РУП Ненко Годжевъргов, зам.-кметът на община Пазарджик Любомир Гечев, директорът на РДГ Владимир Влахов. Няма опасност за село Априлци и близките населени места.

 

TRUD_VERSION_AMP:10//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"