„Огънят на Анадола“ с нова версия за лятно турне у нас

Спектакълът гостува в шест български града през август

Празнува своята 25-та годишнина на стадион “Бешикташ” в Истанбул

Един от най-дълго играните спектакли в света “Огънят на Анадола” празнува своята 25-та годишнина на стадион “Бешикташ”, на 2 юни в Истанбул. През август юбилейното турне на формацията минава през България, съобщават организаторите.

Хореографът и директор на трупата Мустафа Ердоган обещава страхотно шоу с олимпийски мащаб, с 500 танцьори и много специални ефекти. Участниците се подготвят за шоуто в Истанбул, като репетират в 12 различни училища в цяла Турция.

“За юбилея ще направим нещо различно и непоказвано до момента от нас. Ще представим на стадиона класическите сцени от “Огънят на Анадола”, “Троя”, “Истанбулски сънища”, “Давул”, “Къвълджъм” и първите сцени от новия “Пътят на коприната”, по който работим. Това ще бъде шоу, пълно с изненади”, казва Мустафа Ердоган. За 2 юни на стадиона ще се изгради специална сцена. На нея ще се използват технически съоръжения, които ще бъдат показани за първи път в Турция. Ще се монтира и специално осветление с огледална система, холограми с лазери, които създават безкрайни визуални пространства.

По повод юбилея хореографът е направил специална нова версия на най-дълго играния си спектакъл “Огънят на Анадола”, която е адаптирана за летни арени и театри. България е включена в световното турне на трупата със спектакли на 2 август - Шумен, 3 август - Велико Търново, 4 август - Варна, 5 август - Бургас, 6 август - Пловдив, 8 и 9 август - Кърджали.

Наскоро трупата приключи американската и канадска част от турнето си. Преди това известната турска танцова формация посети Китай и Колумбия. “Изключителни!”, “Въздействащо и оставащо публиката без дъх шоу”, “Спектакъл, който не прилича на никой друг”, са част от отзивите на американската и китайската преса. Световните агенции припомнят, че трупата е откривала с танци най-големите световни събития - като културната програма на олимпийските игри в Пекин през 2008 г., както и “Формула 1”.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"