Одиторка осъди лидерите на ПП за клевета

15 000 лв. обезщетение

Плащат и разноските по делото

Софийският районен съд определи съпредседателите на “Продължаваме промяната” (ПП) Кирил Петков и Асен Василев да платят 15 000 лева обезщетение на одиторката Добринка Михайлова, която са оклеветили.

През септември 2022 г. Петков и Василев дадоха брифинг пред сградата на Софийския затвор, като обявиха, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов (който сега е техен некоалиционен партньор - б. р.) трябва да е в сградата зад тях заради скандални злоупотреби при одита на европроектите в България, ръководен в предишни години от Добринка Михайлова. Впоследствие във видео, озаглавено “Това е Добринка. Не бъди като Добринка”, изготвено и разпространено от ПП се твърдеше, че тогавашната Изпълнителна агенция “Одит на средствата от ЕС” към Министерство на финансите с директор Михайлова, целенасочено не е подбирало за проверка проекти на приближени до ГЕРБ.

В исковата си молба Добринка Михайлова заявява, че е изпълнявала съвестно и без нарушения свята работа по одитите и агенцията е получавала високи оценки от партньорите в ЕС. Заради недоказаните клевети на двамата партийци от ПП по неин адрес е засегнато доброто ѝ име на специалист, оттогава се е влошило здравословното и емоционалното є състояние.
Петков и Василев са осъдени да платят и разноските по делото. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"