Окончателни резултати от изборите - до 3 дни след вота

Електронен печат на протоколите

3 дни ще са нужни на “Информационно обслужване”, за да обработи резултатите от предстоящите избори за парламент на 27 октомври. Това съобщи шефът на държавната компания Ивайло Филипов, след като в ЦИК бе предтавена програмата за компютърна обработка на резултатите от вота.

“Поставил съм сериозна цел пред всички колеги от компанията и всички лица, които ще бъдат наети, да работим без грешка, на ниво РИК и съответно протоколите, които идват от секциите в чужбина, които се обработват в ЦИК, по същия начин”, каза Филипов. Той поясни, че целта е значително намаляване анализа на несъответствие, така че ЦИК да има повече време по отношение прегледа на резултата от работата на “Информационно обслужване” и вземането на решения за резултата от изборите.

Сканираните протоколи ще бъдат подпечатани с електронен печат, за да се избегнат манипулации на резултатите от гласуването, допълни Филипов.

“До 28-и октомври следва да има почти окончателни данни, т. е. ще бъде почти напълно ясно какви са финалните резултати”, внесе яснота пред “Труд news” по процеса проф. Михаил Константинов, бивш заместник-председател на ЦИК и ексшеф на “Информационно обслужване”.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"