Олимпийска среща: Карлос Насар с 5-часов маратон по раздаване на автографи в NV Tower в столицата (СНИМКИ)

Малки и големи се снимаха с шампиона

Седем дни. Точно толкова бяха необходими на олимпийския шампион по вдигане на тежести Карлос Насар да се отърси от емоциите в Париж и шеметното му посрещане в България. За една седмица той успя да отскочи до Гърция, заедно с приятелката си – гимнастичката от ансамбъла Магдалина Миневска, като двамата присъстваха и на концерт в местен клуб на гръцкия изпълнител Никос Вертис.

Отново в България 20-годишният щангист, който записа името си със златни букви в спортната енциклопедия на България, зарадва почитатели със специална фен среща в NV Tower в столицата.

Във футористичната сграда Карлос раздаде автографи и се снима с малки и големи, които бързаха да се докоснат до шампиона. 

Насар сподели пред „Труд news”, че има спокойствието да тренира у нас, благодарение на хората, които го подкрепят, сред които е и проф. дтн инж. Николай Вълканов.

Карлос вече е насочил поглед към следващия спортен форум през декември.

"Реално не съм спирал тренировки. От другата седмица започвам по-усиленa подготовка за Световното в Бахрейн през декември. Подготвяме и промяна в категорията, като най-вероятно ще бъде 94 кг", каза Карлос Насар пред "Труд news", като не уточни дали това ще се случи още този декември на Световното или промяната ще влезе в сила през следващата година. А след четири години той ще атакува отново олимпийския връх на Игрите в Лос Анджелис през 2028-а.

Масажистът на Карлос - Атанас Литков го похвали, като го определи като "момче-мечта".

"Карлос е мечта. Не се обажда, защото моите масажи са доста болезнени. Правя дълбокотъкани масажи и мускулатурата му е супер, мека и изобщо не е проблемен състезател. Той е мечта във всяко едно отношение", довери пред нашата медия Литков, който се включи активно в подготовката по време на фен срещата.

Шампионът обърна специално внимание и на най-малките, като не веднъж и два пъти е споделял, че иска да бъде добър пример за младото поколение.

Сред тях бе и 12-годишната Алекс, която пристигна заедно с баща си. Двамата изчакаха търпеливо за автограф, като Карлос стана, за да поздрави лично момичето.

"Видях Карлос във видеото на ютубъра Кристиян Николов - Криската. На Олимпиадата го следях също, като най-притеснено ми беше, когато той трябваше да вдига 224 кг. Пожелавам му да продължава да покорява олимпийски върхове и всеки път да става шампион, защото той го заслужава", сподели развълнуваната Алекс пред "Труд news", минути, след като взе картичка с автограф от своя любимец.

За снимки на помощ се притече и приятелката на щангиста - Маги, която снима част от хората, които пожелаха да се докоснат до шампиона.

"И двамата започваме да тренираме отново съвсем скоро. Карлос и сега не го свърта и ходи да тренира, а ние от ансамбъла започваме подготовката в началото на септември. Засега сме в София, той основно има ангажименти. Не ми тежи, че той е център на внимание сега, защото съм свикнала покрай нас, а и покрай него. В момента вниманието отива малко повече към него. Малко ревнувам, като го дърпат по цял ден, но това е нормално. Той иска да бъде много голям пример и няма как да откаже на когото и да е", сподели с усмивка чаровната Маги пред нашата медия.

Всички присъстващи имаха и шанса да участват в томбола за награди, осигурени от спонсора за събитието, сред които ваучери за настаняване в луксозни хотели, както и абонаменти и ваучери за спортния център, където тренира олимпийския шампион NV Sport.

Фен срещата стартира малко преди 12 ч. на обяд и е насрочена да продължи до 16 ч., но пред "Труд news" организаторите довериха, че поради многото хора, които чакат пред сградата, ще бъде удължена до 17 часа.

TRUD_VERSION_AMP:23//
Публикувано от Анита Иванова

Този уебсайт използва "бисквитки"