Омари и красавици в частния влак на Ким Чен Ун

Вождът на Северна Корея не се лишава от никакви удобства по време на пътуванията си

Съпровожда го огромен щаб от снайперисти, готвачи и стюардеси

Докато светът се чудеше къде изчезна вождът на Северна Корея Ким Чен Ун, който през април не се появи дори на тържествата по повод честването на предците си, в медиите излязоха подробности за неговия частен брониран влак, с който пътува из страната, а през март беше и на официална визита в Китай.

Влакът беше забелязан за последно с помощта на южнокорейски сателит в курортния пристанищен град Вонсан, където се намират луксозната вила и яхтите на вожда. Това опроверга слуховете за тежкото здравословно състояние и дори смъртта на лидера, но пък породи други - че той се е изолирал заради коронавируса или, че някой от семейството му или от правителството е заразен. Но това няма как да разберем...

Известно е, че Ким Чен Ун не лети със самолет, както не са летели и баща му Ким Чен Ир, и дядо му Ким Ир Сен - не се знае дали заради аерофобия, или от съображения за сигурност. Тъмнозеленият влак на севернокорейския вожд е брониран отвсякъде, включително подовете на вагоните, а специалните тонирани стъкла на прозорците не дават абсолютно никаква възможност поглед отвън да стигне до височайшите пътници.

]
Тъмнозеленият влак се посреща тържествено навсякъде из страната.

Информацията за вътрешността на влака е оскъдна и идва от малкото официални снимки от пътуванията на лидера из страната и от редките думи на пребивавали на борда. Известно е, че в един от вагоните има конферентна зала с голяма бяла маса и коралово-розови кожени дивани. Друг вагон представлява банкетна зала и е обшит с тъмна дървена ламперия. Във влака има работен кабинет на лидера на КНДР, спални вагони, кухня и други помощни помещения.

В книгата си “Източният експрес: из Русия с Ким Чен Ир” Константин Пуликовски пише, че на борда са предлагани най-изискани деликатеси, включително омари. Можело е да се поръчат всякакви блюда от руската, китайската, корейската, японската или френската кухня. Менюто не е променено и по времето на Ким Чен Ун.

По време на пътуванията си лидерът на КНДР е придружаван от огромен щаб сътрудници - готвачи, сервитьори, чистачи, многобройна охрана, включваща и снайперисти, както и стюардеси, отличаващи се с рядка красота.

На 1 май вождът се появи пред света за откриването на нов завод, което означава, че влакът отново тръгна по релсите...

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Славяна Манолова

Този уебсайт използва "бисквитки"