ООН разследва свои служители, подозира ги за участие в атаките срещу Израел

Службата на ООН за подпомагане на палестинските бежанци (УНРВА) днес съобщи, че е започнала разследване срещу няколко свои служители по подозрение, че са замесени в атаките на палестинската ислямистка групировка "Хамас" срещу Южен Израел, предаде Ройтерс.

"Израелските власти предоставиха на УНРВА информация за предполагаема замесеност на няколко нейни служители в ужасяващите атаки срещу Израел от 7 октомври", каза Филип Лазарини, който оглавява службата на ООН. 

"За да се запази възможността УНРВА да доставя хуманитарни помощи, взех решение за незабавно прекратяване на договорите с въпросните служители и за започване на разследване, което да установи истината без никакво отлагане", допълни той.   

Лазарини не оповести броя на служителите на УНРВА, за които се предполага, че са замесени в атаките, нито в какво точно се изразява тяхната съпричастност. Той отбеляза, че "всеки служител на УНРВА, който е замесен в терористични актове", ще бъде подведен под отговорност дори и чрез наказателно преследване.   

Службата на ООН не оповести допълнителна информация по случая. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"