Опасност дебне в Стокхолм в новия роман "Мираж"

След „BOX“ и „Култът“ идва ред на „Мираж“ – взривоопасния завършек на съвместната поредица на Камила Лекберг и прочутия менталист и писател Хенрик Фексеус. Книгата излиза от печат на 26 юли в превод на Любомир Гиздов, а художник на корицата е Стефан Касъров.

Декември месец в Стокхолм. Шведският министър на правосъдието е в опасност, а в същото време в метрото в Стокхолм е открита купчина човешки кости. Оказва се, че скелетът принадлежи на високопоставен финансист. Екипът на полицейски инспектор Мина Дабири е съкрушен след травмиращите събития от лятото, завършили със смъртта на техен колега. Полицаите за пореден път се обръщат за помощ към Винсент Валдер, който обаче се намира под все по-голямо напрежение. А когато под земята е открита нова купчина кости, екипът се изправя пред ново изпитание. Какво се случва в тунелите дълбоко под Стокхолм? И кой преследва министъра?

Кралицата на скандинавската мистерия Камила Лекберг, авторка на единайсет романа с протагонисти Патрик и Ерика Фалк и на три книги за Фей, и нашумелият менталист и писател Хенрик Фексеус, автор на „Изкуството да четем мисли“, предприемат през 2021 г. изключително успешен съвместен експеримент – написването на трилогия с главни герои следователка и менталист.

Камила Лекберг е родена през 1974 г. в малко селище на западния бряг на Швеция – Фелбака. Надарена с разказваческа дарба и умение да измисля непроницаеми криминални интриги, тя превръща родното си място в арена на своите романи – съвършена сцена, изолирана от света, подвластна само на снежния антиутопичен декор и на ужасяващи убийства. Първата книга от поредицата с Ерика и Патрик е озаглавена „Ледената принцеса”, публикувана е през 2003 година и светкавично се превръща в бестселър. През 2019 г. излиза романът „Златната клетка“, който дава тласък на нова въздействаща поредица, чиято кауза са правата на жените.

Хенрик Фексеус е прочут шведски менталист и писател, експерт по езика на тялото и невербалната комуникация. Завършил е философия, автор е на книги по практическа психология, преведени на над 30 езика, и на няколко романа. Третият му роман, написан в съавторство с Камила Лекберг, носи заглавие „BOX” и слага начало на въпросната триумфална поредица.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"