Осака триумфира, Серина се излага

Серина Уилямсоткрадна шоутов женския финал на Ю Ес Оупън, въпреки че загуби с 2:6, 4:6 от Наоми Осака. Американката се провали в поредния си опит за 24-а титла от Големия шлем, с което щеше да се изравни с легендата Маргагерт Корт на първото място в историята. Вместо това Уилямс се изложи като спретна безсмислен скандал, ускорил поражението й.

Японката игра по-добре през цялото време и заслужено водеше със сет и пробив, след като взе безапелационно първата чатс и обърна развоя на втората. Преди това Серина бе предупредена от съдията на стола Карлос Рамос да не прибягва до указания от треньора си Патрик Муратоглу, което е забрането в турнирите от Големия шлем. Това ядоса Уилямс, която влезе в пререкание с рефера, а във втория сет строши ракета и го принуди да й присъди наказателна точка. Това обаче не я усмири и след пробив на съперничката й за 3:4 американката отново се нахвърли срещу Рамос.

Не съм измамница, имам дъщеря, която уча да не лъже! Ти ме ограби, отнасяш с мен така, само защото съм жена. Дължиш ми извинение“, развика се звездата, но невъзмутимият португалец продължипо уставс наказателен гейм, който направи резултата 5:3 за Осака. Уилямс се опита да се жалва на ръководството на турнира, след което се разплака. 20-годишната японка пък изобщо не се трогна от цирковете и уверено затвори мача, за да донесе първа титла от Големия шлем за родината си.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"