Осем ареста за кървавата свада в плажния бар на Халкидики

Основната версия за мелето е забавена поръчка

Издирват се стрелците

Полицейските власти извършиха нови три ареста за кървавия инцидент, станал в петък вечер в плажен бар в района на курорта Ханиоти, на първия ръкав на Халкидики.

55-годишният български собственик и още двама, които бяха ранени от изстрели, са задържани за престъпление и сбиване. Последните двама са били в компанията, започнала кървавия бой.

Законен собственик на плажния бар е 45-годишният Алогзейлат Елефтериос, и се смята за приятел на лидера на групата, предизвикала кървавия инцидент, известен като Иво Белгиеца. Всички замесени са известни фигури от българския ъндърграунд.

Ранените са настанени в болница. Един от тях е със сериозни травми.

Основната версия за кървавото меле в резултат на което трима бяха ранени е забавена поръчка, но гръцките разследващи търсят предистория и връзки с българската мафия. Това е един от аспектите на разследването от криминалистите, като най-важният е насочен към идентифициране и задържане на хората, които избягаха и са обвинени, че са стреляли по българите.

Те са руснаци с гръцки корени и се издирват в средите на гръцките групировки за нощна охрана. Това е и причината незабавно да се мобилизират специалните полицейски части.

Според източници двама от издирваните мъже вече са идентифицирани на записи от камерите за видеонаблюдение, докато са бягали, минути преди полицията да пристигне.

За арестуваните българи се твърди, че имат силни връзки в мафиотските структури на България.

В същото време се разследва и 55-годишният управител на заведението Ивайло Константинов, собственик на известнит ресторант в София „La Catedrale„. Инвестицията, която е направил на известния плажен бар в курорта Ханиоти, е много коментирана в България.

Той е претърпял жесток побой и е настанен в болница със сериозни травми по лицето и главата, но състоянието му не е тревожно.

Гръцките власти се дистанцират от възможността конфликтът да е станал само защото поръчката се е забавила, в момент, когато заведението е било пълно с посетители и веселбата във вихър.

На разпространените клипове от видеокамерите за наблюдение, се вижда как групата българи започват да хвърлят столове и други предмети. Тогава шестима мъже нахлуват в заведението и конфликтът ескалира. Клиентите бягат в паника, а дивата свада продължава пред заведението.

Районът веднага е отцепен от полиция, която арестува петима души на 30, 39, 40, 40 и 45 години, които са обвинени в нарушение на Закона за оръжията, сбиване и нанасяне на опасни телесни повреди.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Бойка Атанасова, кореспондент на "Труд" в Атина

Този уебсайт използва "бисквитки"