Основателят на Pink Floyd Роджър Уотърс отменя концерти в Полша заради негативното отношение на Варшава към Русия

Основателят на групата Pink Floyd Роджър Уотърс отмени концертите, които бяха планирани в Краков на 21-22 април 2023 г., поради негативното отношение на Полша към Русия в контекста на украинския конфликт, пишат полските медии. Официалният представител на Tauron Arena в Краков, с когото имаше договорка за два концерта, каза, че те няма да се проведат.

„Мениджърът на Роджър Уотърс каза, че той е решил да отмени концертите без да посочи причина“, каза Лукаш Питко от Tauron Arena Краков в коментар, публикуван от полските медии.

Преди това уебсайтът на турнето "This Is Not a Drill" на Уотърс публикува дати за концерти в Полша. Сега ги няма, пише Associated Press.

Полша изрази "възмущение" от позицията на Уотърс относно конфликта в Украйна. Членовете на градския съвет на Краков ще гласуват следващата седмица предложение Уотърс да стане персона нон грата.

В началото на септември Уотърс написа отворено писмо до първата дама на Украйна Олена Зеленска, в което осъди западните продажби на оръжие на Киев и обвини НАТО в провокации срещу Русия.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"