Осъдиха Флоринел Коман на 11 месеца затвор за шофиране с книжка, купена от Интернет

Флоринел Коман, футболист на Ал Гарафа, Катар, беше окончателно осъден на 11 месеца затвор условно за шофиране без валидна книжка. През февруари 2021 г. той заведе наказателно дело, след като беше заловен за шофиране по Autostrada Soarelui, A2, със скорост 165 км/ч, без да притежава валидна шофьорска книжка в родината си Румъния. Той показал издаден в Украйна документ, който представил в КАТ.

След повече от 3 години, със закъснение, причинено от въоръжения конфликт в Украйна, случаят беше решен. Флоринел Коман рискуваше до 5 години затвор, това е наказанието, предвидено в Наказателния кодекс за шофиране без книжка, но се размина, пише gandul.ro.

Коман е осъден по три обвинения на общо 11 месеца затвор с условна присъда, според цитирания източник. Присъдата е разпределена по следния начин: 9 месеца за шофиране без книжка, два месеца за използване на фалшиви документи и 4 месеца за съучастие във фалшифициране на официални документи. Остават само 11 месеца, защото, когато присъдите са обединени, само една трета от последните две са добавени към 9-те месеца за шофиране без книжка, т.е. два месеца от шест.

Коман избра споразумение за признаване на вината. Той призна, че книжката, показана на КАТ, наистина е фалшива, купена онлайн за 1500 евро, пишат от Гъндул, които отбелязват още, че при подобен случай по друго дело съдът е отсъдил за идентични фалшификации лишаване от свобода една година и един месец.

В допълнение към 11-те месеца условно лишаване от свобода, Коман също беше задължен да изпълни 30 дни общественополезен труд в Отдела за културно образование - Спорт и обществени грижи в град Илфов Волунтари, „да се яви в пробационната служба Илфов, на дати, определени от него, да приема посещенията на пробационния съветник, да съобщава предварително промяната на местожителството си и всяко пътуване, което надвишава 5 дни, и да следва програма за социална реинтеграция“.

Освен това ще заплати съдебните разноски в размер на 1000 леи.

Тъй като се намира в Доха, Катар, футболистът подаде молба до съда да бъде освободен от задължението да се явява в пробационната служба.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"