Осъдиха Харви Уайнстийн на още 16 години затвор

Бившият холивудски филмов магнат Харви Уайнстийн беше осъден на още 16 години затвор в Лос Анджелис в четвъртък по обвинения в изнасилване и сексуално посегателство от 2013 г., предаде Би Би Си. 

70-годишният вече излежава 23-годишна присъда от съда в Ню Йорк. Повече от 80 души са направили твърдения за изнасилване и неправомерно поведение на Уайнстийн, датиращи от края на 70-те години на миналия век. Той отрече обвиненията.

На 19 декември съдебното журито в Лос Анджелис осъди Уайнстийн по едно обвинение за изнасилване и две обвинения за сексуално посегателство срещу модел и актриса, известна само като "Джейн Доу 1", за да защити анонимността си. Жертвата установи, че Уайнстийн я е нападнал в хотелска стая по време на италиански филмов фестивал в Лос Анджелис през февруари 2013 г. Уайнщайн беше оправдан по време на същия процес за сексуално насилие срещу друг обвинител. Журито не успя да излезе с присъда по три други обвинения за сексуално посегателство, включително едно, включващо Дженифър Сибел Нюсъм, съпругата на губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм. Беше обявена грешка.

Вероятно той ще обжалва присъдата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"