Осъждан 22 пъти пак хванат без книжка

45-годишен мъж от град Нови пазар, 22 пъти осъждан за всевъзможни престъпления, беше задържан отново за шофиране без книжка и закани към полицаи. Пътните полицаи го засекли преди седмица по улиците на град Нови пазар, а на брифинг пред журналисти в понеделник, по повод пътната безопасност, го посочиха като пример, че в някои случаи възпитателните мерки не помагат и шофьори продължават да са рисков фактор.

Водачът рецидивист е многократно осъждан за кражби и за незаконно преминаване на границата, има 3 присъди за управление на автомобил в едногодишен срок на наложено административно наказание за шофиране без книжка, 2 пъти е осъждан за използване на регистрационни табели, предназначени за други коли, както и за управление след употреба на наркотици.

След задържането миналата седмица на водача бил наложен 72-часов арест с прокурорско постановление, а след това съдът определил постоянна мярка задържане под стража.

Повдигнати са му обвинения за управление на автомобил в едногодишен срок от наказание по административен ред, за управление на нерегистрирано моторно превозно средство, за управление на автомобил с поставени контролни знаци за друго превозно средство, за закани и заплахи към полицейските служители, включително и за опит за физическа саморазправа и закана за убийство. Към това се добавя и отказ да бъде тестван за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Цветелина Георгиева, "Труд news", Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"