От „Величие“ гонят Марков и хората му от парламента

Председателят на партията Албена Пекова с първа публична изява

Разцепването било “здравословно прочистване”

Централният съвет на “Величие” иска Николай Марков, Виктория Василева и другите петима до тях да напуснат Народното събрание. Това обяви в първата си пресконференция председателят на партията Албена Пекова. В присъствието на отцепили се от парламентарната група депутати, тя обяви, че разцепването не означавало разединение на “Величие”, а “здравословно прочистване”.

За “Труд news” Пекова обясни, че досега не се е появявала пред медиите, защото била заета с “други партийни дейности”. Телефонният є номер бил публикуван в сайта на партията и нямала причина да се крие.

“Това е ново за всички от нас, ние не предполагахме, че ще стигнем до тук, с такъв летящ старт да влезем в политиката. Трябваше целият Изборен кодекс да се прочете, огромен обем труд трябваше да изучим, това правех, а и работех със структурите,“ заяви Пекова. Тя уточни, че ако “Величие” е била оглавена от Николай Марков, той щял да убие партията.
Припомняме, че подполковникът се бе самопровъзгласил за председател, но не бе вписан като такъв.

Относно твърдения, че Ивелин Михайлов е злоупотребил със заеми към инвеститори в бизнеса си, Пекова посочи, че не знае нищо за това. Но потвърди, че тя самата е инвеститор в “Исторически парк”, но това не я правило зависима от Михайлов.
А информацията е за заеми в огромни суми от хора, които идеологът на “Величие” не връщал.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"