От ДПС-Доган обявиха, че неизвестни лица са влезли в сарая в „Бояна” (ВИДЕО)

Членове на ДПС, приближени до почетния председател Ахмед Доган, направиха изявление пред имота в столичния квартал "Бояна", който той обитава. По думите им група неизвестни лица са влезли в сградата. Сред дошлите са Тимур Халилов, Джейхан Ибрямов, Рамадан Аталай и Илхан Кючюк. 

По-рано днес собственикът на „сараите” в Росенец и „Бояна” Данаил Папазов поиска Доган да ги напусне с мотива, че почетният председател на ДПС няма каквито и да било договорни отношения, свързани с ползването на тези имоти.

"Получихме съобщение от служителите, които работят в тази къща, че група от 5-10 души, неизвестни никому, идват и ги извеждат с документ от сградата. Това е груба форма на самоуправство в европейска България. Не знаем тези хора кои са, какво са донесли. Няма орган, който да легитимира тяхното присъствие и е неизвестно какво правят вътре", посочи депутатът Тимур Халилов.

Поддръжниците на Доган се обръщат към компетентните органи, ДАНС, министър-председателя и президента, за да се осигури "правото на обитателя".

"Ако някой има право да притежава този дом, има законен ред да стане това нещо. Призоваваме всички компетентни органи за незабавни действия. Обръщаме се и към дипломатическия корпус да обърне сериозно внимание как в момента се действа в България и как органи се използват за саморазправа", каза още Халилов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"