От началото на годината: Близо 4000 излезли от употреба автомобили са „забравени“ от собствениците им на общински места

Столичен инспекторат и служители на районните администрации са установили от началото на годината до сега близо 400 излезли от употреба моторни превозни средства, които отговарят на критериите и са стикирани като такива.

Те са оставени от собствениците им на общински терени в различни столични райони. Над 350 броя коли са били принудително транспортирани на площадки за разкомплектоване, а 447 са отчетени като доброволно преместени в частни имоти или предадени за рециклиране, съобщават от Столичен инспекторат.

След стикиране има и такива, които преминават годишен технически преглед, и за тях единият от критериите за ИУМПС отпада, а за останалите е в ход процедурата.

 В последните седмици се извършва поставяне на стикер - предписание на излезли от употреба коли в районите „Красно село“, „Люлин“, „ Изгрев“ и „Илинден“.

Дава се възможност на собствениците им да преместят колите си от общински площи в 3-месечния гратисен период. Могат също да ги предоставят сами за преработка, за да се избегне принудителното репатриране.

Независимо от регистрацията на автомобила, когато е изоставен на територията на Столична община, административната процедура се изпълнява.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"